Sunday, 18 September 2022 06:47

Loslaten met je lijf-visualisatie

Tijdens deze visualisatie gaan we op zoek naar plekken in je lichaam waar je angsten, verdriet, boosheid, spanningen of stress hebt opgeslagen. Door middel van je ademhaling kun je proberen deze plekken vrij te maken en blokkades op te heffen.

Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken meditatie

“Ga ontspannen zitten, sluit je ogen en haal een paar keer wat dieper adem. Maak contact met je lichaam door te voelen hoe je hier nu zit. Hoe voelen je armen en je benen. Hoe voelt je borstgebied en je buik? Neem even de tijd om simpelweg te voelen en probeer niets te veranderen, alleen te ervaren.

Haal dan nog een paar keer wat dieper adem en stel je voor hoe je de frisse zuurstof door je lichaam wordt vervoerd. Vanuit je longen je hele lijf door. Deze levensenergie voorziet je elk moment van de dag van kracht. Volg de adem door je lichaam en ontdek of er plekken zijn waar die minder goed kan stromen. Is er een plek in je lijf die om aandacht vraagt? Een plek die misschien geblokkeerd of pijnlijk aanvoelt.

Ga daar met je aandacht naartoe en probeer er te blijven. Wat komt er dan in je op? Voel je bepaalde emoties als je met je aandacht op deze plek verblijft? Komen er herinneringen naar boven? Laat alles wat opkomt maar toe.

Zie hoe die ervaring of die emoties op die plek in je lijf vast is komen zitten. Is het iets wat je hebt weggedrukt? Of iets wat je op dat moment niet kon verwerken? Soms is het gemakkelijker om het je voor te stellen als een bepaalde kleur. Welke kleur is vast komen zitten op die plek in je lichaam en hoe kwam die kleur daar terecht? En wat zijn de gevolgen geweest daarvan?

Ga dan na of dit een goed moment is om los te gaan laten wat vastzit op die plek. Als dat oké voelt, stel je dan voor dat je met je adem naar deze plek toe ademt. Je inademing brengt verse lucht waardoor de plek kan ontspannen en gevoed wordt. Je uitademing neemt de ervaring, emotie of spanning mee van deze plek en jij blaast hem via je mond naar buiten. Zie het voor je als de kleur, die via je adem naar buiten verdwijnt. Neem de tijd om alles wat voor nu goed voelt te verwijderen.

Als je klaar bent, ga dan na hoe deze plek in je lichaam aanvoelt. Kan de energie hier weer gemakkelijker stromen? Als het goed voelt, kun je in gedachten de ruimte die is ontstaan opvullen met een andere kleur, een ander gevoel of een bepaalde intentie. Haal dan nog een paar keer wat dieper adem en kom helemaal terug naar het hier en nu. Open wanneer je daaraan toe bent je ogen.”