De vlieren achter ons huis staan weer in bloei. Ik rook ze deze week meteen toen ik naar buiten stapte voor een wandeling met teckel Nomi. Heerlijk om vlierbloesemsiroop van te maken of doe simpelweg een bloemenscherm in een glas water voor een subtiele maar zeer herkenbare smaak.

Vandaag is het moederdag. In deze periode van liefde en verbinding, zou je hier extra aandacht aan kunnen besteden. Je kunt de verbindingsvisualisatie doen en ervaren hoe de band met je moeder of juist met je kind(eren) is. Maar je zou ook een gezamenlijke activiteit kunnen doen, zoals het onderstaande verbindingsritueel. Je kunt dit samen, maar ook alleen doen.

Mei is een periode van liefde en verbinding. De vruchtbaarheid van de natuur is sterk aanwezig en die verbindende energie kun je inzetten om je relaties te versterken. Hoewel het in onze hedendaagse maatschappij soms anders lijkt, sta je als persoon niet los van het grotere geheel. Je bent daar onlosmakelijk mee verbonden. Deze visualisatie helpt om je bewust te worden van de vele verbindingslijntjes die jij hebt met de mensen om je heen.

Mei is een periode van liefde en verbinding. De vruchtbaarheid van de natuur is sterk aanwezig en die verbindende energie kun je inzetten om je relaties te versterken. Hoewel het in onze hedendaagse maatschappij soms anders lijkt, sta je als persoon niet los van het grotere geheel. Je bent daar onlosmakelijk mee verbonden.

Je kent het eieren schilderen vast nog wel van vroeger of misschien doe je het jaarlijks met je (klein)kinderen. Je kunt eieren gemakkelijk met een kwastje en verf bewerken, maar je kunt eieren ook kleuren met natuurlijke kleurstoffen. De eieren worden dan niet zo fel van kleur, maar krijgen wel een heel natuurlijke uitstraling.

De lente kondigt een nieuw begin aan. Na het loslaten in de herfst, de dood en stilstand van de winter keert nu het leven terug. Vandaag zijn dag en nacht even lang en hierna zullen de dagen langer worden dan de nachten. De zon wint aan kracht en brengt daardoor de levenskracht terug. Zijn stralen warmen de aarde op, zodat zij de voedingsbodem vormt voor het nieuwe leven. Planten beginnen te groeien, de eerste knoppen springen open en weldra gonst de natuur weer van het leven.

Deze visualisatie kun je zien als een reset voor je lichaam en geest. Een manier om je ademhaling in te zetten om ruimte te creëren in jezelf. Ruimte voor licht en vrijheid, ruimte voor nieuwe plannen in het voorjaar. Voel je je na de oefening wat licht in je hoofd, eet dan wat of maak goed contact met je lichaam door (buiten) te bewegen.

Naast het fysiek schoonmaken van je huis met de voorjaarsschoonmaak, kun je het ook energetisch reinigen. In plaats van dat je iets fysiek schoonmaakt, zuiver je als het ware de energie.

Gisteren was het prachtig helder en door de stralende zon viel het me de sluier die over mijn ramen hangt extra op. Het kriebelde al langer: tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

Toen ik te horen kreeg dat de school waar ik werk ook een week eerder z’n deuren sluit en we waarschijnlijk een maand in een harde lockdown zitten, leek het me een mooi moment om te starten met een nieuwe ochtendroutine: mediteren en yoga. Ik heb zeker anderhalf jaar niet gemediteerd en sinds de verhuizing begin dit jaar ook zelden yoga beoefend. Terwijl ik beide activiteiten wel enorm fijn vind. En nu, met de start van de winter, besloot ik dat het tijd was om alles weer op te pakken. Dat het niet erg is dat de ruimte die ik hiervoor wil gebruiken nog niet gestuct is, er nog geen lamp hangt en de vloer nog niet in de olie is gezet. Gewoon beginnen! En het bevalt me zo goed dat ik het graag wil delen.