Plannen voor een nieuw boek

Nu we met Emily een fijn ritme hebben gevonden en ik tijdens de nachten voldoende kan slapen, ontstond er meer ruimte om met m’n andere interesses verder te gaan. Ik ben volop bezig geweest in m’n viltatelier (vandaar ook weer wat nieuwe seizoenskaarten) en met het herschrijven van m’n volgende boek.

Wie langer meeleest weet waarschijnlijk dat ik jaren geleden al een boek schreef over natuurreligies. Het is een theoretisch boek, waarin ik op zoek ga naar het waarom van veel dingen. Voor mezelf was dat een enorm leerzame zoektocht die me veel verdieping bracht.

Maar inmiddels denk ik over sommige dingen anders dan jaren geleden en ik twijfelde daarom al een hele tijd of ik het boek nog zou uitbrengen. Het bevatte ook zoveel woorden, dat het nooit door de brievenbus zou passen en een A4-formaat vind ik niet prettig lezen. Zo kwam ik tot de conclusie het manuscript in tweeën te knippen en me de komende tijd te focussen op de helft die gaat over de jaarfeesten. Dat wordt dus mijn tweede boek met als werktitel: de jaarfeesten, geschiedenis, symboliek en rituelen.

Het leuke is dat het boek voor 90% al is geschreven, al weet ik van m’n eerste boek dat het herschrijven minstens zoveel tijd kost. Ik neem er dan ook lekker de tijd voor om alles grondig te lezen, herschrijven en aan te vullen. Hopelijk is dat gedeelte klaar voor ons tweede kindje in april komt. En dan ga ik het hele uitgeefproces pas opstarten. Dat is vaak veel wachten en kan prima in m’n verlofperiode. M’n plan is om het boek in oktober volgend jaar uit te brengen. Het boek start ook met Samhain op 31 oktober, dus dat past prima. Het is heerlijk om mee bezig te zijn en waar ik bij de helft over natuurreligie regelmatig twijfelde of ik het nog kloppend vond, vind ik alles wat ik teruglees over de jaarfeesten juist heel boeiend. Er is zoveel over te leren! Leuk om al die kennis weer eens op te halen op deze manier en aan te vullen met alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Omdat het boek vol theorie zit, ben ik van plan er ook weer een praktische cursus bij te schrijven zodat je alles meteen in de praktijk kunt brengen. Ik houd jullie op de hoogte in de loop van volgend jaar!

Read 169 times