Wednesday, 01 February 2023 08:42

Schone lei in februari

Precies een jaar geleden rond 1 februari raakte ik zwanger. Een bijzonder passend moment in het jaar, want het kenmerk van deze periode is dat het nieuwe leven nog in de buik van de aarde verblijft. Je hoeft echter niet zwanger te zijn om de energie van deze periode te ervaren. De prille lente kun je ervaren als een nieuwe start en dat je zin krijgt om schoon schip te maken. Letterlijk, door je huis eens flink te boenen, maar ook figuurlijk door de ruimte die is ontstaan door het loslaten van de afgelopen maanden opnieuw te vullen.

Begin februari is de tijd van plannen maken. Na de periode van naar binnen keren en bezinnen van de winter ontstaat nu een tijd van plannen maken. Je hoeft nog niet direct vol gas vooruit (dat doet de natuur ook niet), maar dit is wel het moment om de basis te gaan leggen voor het komende jaar. Om uit te spreken wat je wil gaan bereiken en welke kant je je leven op wil gaan sturen.

Februari is een perfect moment om goede voornemens te formuleren. Oudjaar is daarvoor eigenlijk wat te vroeg in het jaar omdat we dan vooral in onszelf mogen kruipen in plaats van al vooruit kijken, maar als je wel goede voornemens hebt uitgesproken kun je die ideeën natuurlijk als basis gebruiken om je plannen nu concreter te maken. Waar kijk je naar uit? Wat wil je graag gaan bereiken? Wat wil je minder en wat wil je meer in je leven? Misschien heb je al duidelijke plannen, maar wellicht ben je daar nog niet mee bezig geweest. De schone lei-visualisatie kan je dan helpen.