Saturday, 29 January 2022 07:38

Zuiveringsvisualisatie voor lichaam en geest

Deze visualisatie kun je zien als een reset voor je lichaam en geest. Een manier om je ademhaling in te zetten om ruimte te creëren in jezelf. Ruimte voor licht en vrijheid, ruimte voor nieuwe plannen in het voorjaar. Voel je je na de oefening wat licht in je hoofd, eet dan wat of maak goed contact met je lichaam door (buiten) te bewegen.

Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken meditatie

“Ga ontspannen zitten of liggen en haal een paar keer wat dieper adem. Voel hoe je frisse lucht naar binnen haalt en oude lucht naar buiten blaast. Elke ademhaling is een verversing van je lichaam en, als je het met aandacht doet, van je geest. Het nieuwe erin, het oude eruit. Als een oneindige cyclus van in en uit. Met elke uitademing laat je meer en meer de gedachten en gebeurtenissen van alledag los en met elke inademing zakt je aandacht dieper in je lijf.

Stel je voor hoe je met elke inademing helder wit licht naar binnen ademt. Het gaat via je neus en mond dieper je lijf in. Het verlicht je keel en je strottenhoofd. Het schijnt door je luchtpijp en in je longen. Vanuit daar verspreidt het witte licht zich door de rest van je lichaam. Door je hele borstholte, via je schouders en oksels. Door je armen en je handen. Het licht duwt alle schaduwen en alle donkerte naar buiten en laat een frisse gloed achter waar het is geweest. Het reist omhoog naar je hoofd, waar alles wordt verlicht. Je gedachten worden geraakt door het licht en dat maakt het makkelijker om ze los te laten. Er ontstaat meer ruimte voor helderheid. Het licht verspreidt zich naar beneden, via je borstholte naar je buik, je billen en je benen. Het straalt door naar je voeten tot in je tenen. Voel hoe je hele lichaam baadt in het licht dat van binnenuit naar buiten straalt. Het gaat verder dan de fysieke grenzen van je lijf en ook om je heen ontstaat een lichte gloed.

Ervaar hoe het voelt als dit licht door je heen gaat. Zijn er donkere plekken die moeilijk te verlichten zijn? Durf je het licht ook daar uit te nodigen? Laat het licht je lichaam en je geest reinigen, zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe. Waar zou jij meer ruimte aan willen geven de komende tijd? Welke ballast mag je hiervoor nog opruimen?

Breng je aandacht dan weer naar je ademhaling. In en uit. Laat het overtollige licht via je adem naar buiten gaan en houd vast wat je wil vasthouden. Beweeg dan je vingers en je tenen en maak je lijf weer wakker. Haal nog een paar keer wat dieper adem en open dan je ogen.”