Sunday, 31 July 2022 06:46

Dankbaarheidscollage

Augustus is de perfecte tijd om aan de slag te gaan met het thema dankbaarheid. Daar kun je op allerlei manieren aandacht aan schenken en een ervan is het maken van een collage.

Tijdens de zwangerschapscursus die we volgen en in diverse boeken over vrije bevalling komt de collage terug: een verzameling afbeeldingen, tekeningen en teksten om je zo (visueel) voor te bereiden op hoe je de bevalling voor je ziet. Met het thema dankbaarheid zou je hetzelfde kunnen doen door een dankbaarheidscollage te maken.

Je knipt allerlei foto’s, afbeeldingen of inspirerende teksten uit en plakt deze op een groot vel. Je collage hang je daarna ergens op waar je hem vaak ziet.

Je kunt het maken van de collage combineren met een korte meditatie en je aandacht naar je hart brengen. Dankbaarheid vind je niet in je hoofd, maar beleef je vanuit je hart. Voel of het lukt om je hart te openen en te ontvangen wat er op je pad komt.

Pak dan de stapel afbeeldingen erbij en bekijk ze rustig één voor één. Ervaar wat het met je doet. Waar ben je allemaal dankbaar voor? Hoe is het om dit in je leven te mogen ervaren? Laat het op je inwerken en plak dan alle afbeeldingen op het vel. Schrijf er woorden bij als dat goed voelt of teken verbindingen tussen de afbeeldingen. Maak het helemaal eigen.

Houd de collage dan vast in je handen en bekijk hem eens goed. Haal een paar keer wat dieper adem en voel hoe je hartgebied nu aanvoelt. Voel hoe er liefde stroomt vanuit je hart naar alles waar deze collage voor staat. Voel de dankbaarheid. Wat belemmert je nog om je hier dankbaar over te voelen?

Als je collage zo goed aanvoelt, kun je deze in huis ophangen.