Sunday, 19 June 2022 08:17

Start van de zomer

Vandaag start de zomer. Een periode van warmte, zonlicht en overvloed breekt aan. Een tijd om te genieten en om meer tijd buiten door te brengen. Zelf kijk ik hier enorm naar uit.

De afgelopen maanden stonden in het teken van het afmaken van de Jaarrond-website en uitgeven van mijn nieuwe boek en de bijbehorende cursus. Een heel leuke, maar ook drukke periode waarin ik veel achter mijn pc te vinden was. Inmiddels zijn alle boeken uit de voorverkoop de deur uit en enkele cursisten hebben de eerste huiswerkopdrachten al ingestuurd. Een goed moment om dit proces voor nu los te laten en tijd vrij te maken om te genieten!

De zomer is een periode van activiteit, uitbundigheid en levendigheid. Ik sta altijd graag vroeg op, maar in de zomer is dat vaak nog eerder en met nog meer energie. In de lange zomervakantie die ik als docente elk jaar krijg ben ik op m’n productiefst. Meestal verbouwde ik dan een deel van m’n huis of tuin. En hoewel er in dit nieuwe huis nog genoeg te doen is, zal deze zomer toch een beetje anders worden. In de zwangerschapsboeken die ik lees, zie ik dat een zwangerschap een periode van bezinning en naar binnen keren kan zijn. Niet alleen kun je op een gegeven moment fysiek minder uit de voeten, maar het nodigt ook uit om je te verbinden met de vrouwelijke oerkracht, je intuïtie en natuurlijk het kindje. Dit jaar dus niet zelf de badkamer verbouwen, maar deze klus uitbesteden en omdat onze vlucht inmiddels tweemaal geannuleerd werd, hebben we besloten om niet meer op vakantie te gaan. Ik ben benieuwd hoe deze periode van tegelijkertijd naar buiten keren (zoals past bij de energie die ik van de zomer krijg) en naar binnen keren (met veel vrije tijd en de zwangerschap) zal gaan verlopen.