Tuesday, 26 April 2022 10:21

Moederdagritueel

Vandaag is het moederdag. In deze periode van liefde en verbinding, zou je hier extra aandacht aan kunnen besteden. Je kunt de verbindingsvisualisatie doen en ervaren hoe de band met je moeder of juist met je kind(eren) is. Maar je zou ook een gezamenlijke activiteit kunnen doen, zoals het onderstaande verbindingsritueel. Je kunt dit samen, maar ook alleen doen.

Benodigdheden:
- Lint of koord
- Briefjes
- Rode en blauwe pen of potlood
- Perforator of schaar

Herhaal een deel van de visualisatie. Maak eerst contact met je eigen hartgebied en sta dan stil bij de verbinding tussen jou en je moeder/kind. Voel het koord tussen jullie en de energie die daar doorheen stroomt.

Neem dan de briefjes en schrijf hierop met rood waar je blij mee bent. Welke herinneringen komen naar boven en welke eigenschappen die je in de ander bewondert of waar je van geniet? Neem voor elk onderdeel een apart briefje. Schrijf er zoveel als voor jou goed voelt. Maak een gaatje in de hoek en hang de briefjes aan het koord.

Schrijf dan met de blauwe pen waar je aan zou willen werken de komende periode. Wat zou jullie relatie verder kunnen versterken? Probeer ze positief te formuleren. Dus niet ‘Minder zeuren’ maar ‘Meer luisteren naar elkaar’. Hang ook deze briefjes aan het koord.

Wanneer je het ritueel samen uitvoert, kun je beiden een uiteinde van het koord vasthouden en het met je hand naar je hartgebied brengen. Sluit je ogen en verbind je met elkaar. Spreek een intentie naar elkaar uit of deel een herinnering waar je net aan moest denken. Sluit, als dat goed voelt, af met een omhelzing.

Wanneer je het ritueel alleen uitvoert, kun je het koord vasthouden en een eigen intentie uitspreken. Waar ga je de komende tijd aan werken? Leg je handen met het koord op je hartgebied en stel je voor hoe jouw liefdesenergie in dit koord stroomt.

Hang het koord ergens op als symbool voor jullie verbinding.