Friday, 15 April 2022 06:11

Eerste stap zetten

De lente kondigt een nieuw begin aan. Na het loslaten in de herfst, de dood en stilstand van de winter keert nu het leven terug. Vandaag zijn dag en nacht even lang en hierna zullen de dagen langer worden dan de nachten. De zon wint aan kracht en brengt daardoor de levenskracht terug. Zijn stralen warmen de aarde op, zodat zij de voedingsbodem vormt voor het nieuwe leven. Planten beginnen te groeien, de eerste knoppen springen open en weldra gonst de natuur weer van het leven.


De energie van de natuur nodigt ons uit om met onze plannen aan de slag te gaan. Na een periode van bezinning en rust kun je merken dat je weer zin krijgt om nieuwe projecten op te pakken of oude ideeën van extra energie te voorzien. Het is een tijd van starten en van een nieuw begin. Door nu de eerste stappen te zetten, kun je meeliften op de groeiende energie van de natuur.

Je zou de lente kunnen vieren door een eerste stap te zetten. Wil je een boek schrijven, start dan met de eerste pagina of zet een ruwe schets van het plot op papier. Lijkt het je leuk om je eigen groenten te verbouwen, zaai wat sla voor. Gezonder koken? Kies een recept en maak het vanavond nog. De lente is een tijd van een nieuw begin en je kunt die energie omarmen door letterlijk dat te doen: een eerste stap als nieuwe start.

Welke stap wil jij vandaag zetten?