Image

Bestel je rechtstreeks bij mij, dan ontvang je het boek mooi ingepakt met een gratis kruidenkaart thuis. Het boek kost €23,95 incl. verzendkosten binnen Nederland en is te bestellen via i.v.d.langenberg@outlook.com.

Een jaar rond geluk laat zien dat elke periode van het jaar ons iets te leren heeft. De cyclus van het leven bestaat niet alleen uit groei en bloei, maar ook uit verval en stilstand. Door praktisch aan de slag te gaan met acht thema’s gekoppeld aan de seizoenen creëer je meer balans in je leven en ruimte voor geluk.

Leven volgens de seizoenen is een manier van leven waarbij je de wisselende seizoenen inzet om jezelf verder te ontwikkelen en problemen waar je tegenaan loopt aan te pakken. Door het jaar in acht periodes in te delen word je je bewust van de veranderende energie gedurende het jaar. Elke periode in het jaar heeft een eigen energie en daar past een thema bij om op dat moment aan te werken. De oppeppende naar buiten gerichte energie van de lente geeft je nieuwe plannen en ideeën een boost, terwijl de afnemende energie van het najaar juist uitnodigt om los te laten.

De laatste eeuwen zijn we als mens steeds verder van de natuur af komen te staan. Door alle technologische ontwikkelingen kunnen we het zelf allemaal beter, efficiënter en sneller. We hebben de natuur niet langer nodig. Of toch wel? De afgelopen jaren wordt steeds duidelijker dat de grondstoffen op aarde niet onuitputtelijk zijn en dat we door onze groeiende populatie andere keuzes zullen moeten maken.

Dat we als maatschappij de natuur weer belangrijk vinden en deze hoog op de politieke agenda staat, wil niet zeggen dat we zelf meer in verbinding staan met de natuur. Velen van ons spenderen de meeste tijd online, achter een computer- of telefoonscherm. In onze comfortabele huizen en auto’s voelen we weinig van de veranderende seizoenen en we eten gemakkelijk frambozen in de winter en boerenkool in de zomer. Door de drukte van alledag vergeten we het belang van rustmomenten inbouwen, bezinnen en stilstaan. Lessen die we uit de natuur om ons heen kunnen leren. Net als thema’s als dankbaarheid, loslaten en je dromen verwezenlijken.

Door een jaar rond hier aandacht aan te besteden, doorloop je als het ware alle facetten van het leven. Elk jaar weer. Elk jaar kun je opnieuw beginnen, groeien, de vruchten plukken, loslaten en bezinnen. Deze oneindige cyclus helpt om bewuster te leven en meer geluk te ervaren.
Image
Bibliografische gegevens
Titel: Een jaar rond geluk
Ondertitel: Leven volgens de seizoenen
ISBN: 9789464433029
NUR: 770
Website: www.jaarrond.com
Concept en tekst: Ilona van de Langenberg
Uitgever: Ilona van de Langenberg
Drukwerk: Pumbo
Uitvoering: softcover
Aantal pagina’s: 261
Formaat: 160 x 210 mm
Verschijningsdatum: 3 juni 2022
Prijs: € 23,95
Over de auteur
Ilona van de Langenberg (1987) raakte als kind gefascineerd door de veranderende natuur. Via jaarrond.com laat ze zien hoe de seizoenen invloed hebben op ons leven en ons uitnodigen tot verdieping van thema’s als dankbaarheid, liefde en bezinning.

Naast haar baan als docent Nederlands op het MBO schrijft ze artikelen en cursussen over leven volgens je natuurlijke ritme en heeft ze een praktijk aan huis.

Ilona van de Langenberg: "Velen van ons raken verstrikt in de ratrace van alsmaar groter, mooier en beter. Door als maatschappij de nadruk te leggen op groei en bloei, vergeten we dat thema’s als loslaten, dankbaarheid en bezinning nodig zijn om je gelukkig te voelen. Ik wil mensen laten ontdekken dat leven volgens de seizoenen kan helpen die balans terug te vinden”
Image