Friday, 30 April 2021 06:01

Voorjaar

Hoewel de echte start van het lenteseizoen op 21 maart plaatsvindt, begint voor mijn gevoel de lente dit jaar nu pas. Na alle koude, gure dagen, regelmatig een sneeuwbui en weinig zonneschijn had ik meer het gevoel in een verlengde winter te zitten dan al in het voorjaar. De aanhoudende coronabeperkingen hielpen daar ook niet bij en april deed duidelijk wat ie wil.


Nu eind april begin ik echt in de voorjaarsstemming te komen. De zon schijnt in overvloed en de aarde begint op te warmen. Ik begin een beetje te settelen in mijn nieuwe huis en geniet van het park waar ik middenin woon, het uitzicht op de steeds groener wordende bomen en de vele vogels die me ’s ochtends wakker maken met hun getjilp. Op het grasveld voor mijn huis is een pluktuin aangelegd met een kleine boomgaard en die bomen staan vol in bloesem. Het toonbeeld van vruchtbaarheid en de belofte van een overvloedige oogst verderop in het jaar.

In mijn vorige blog schreef ik over het boek De vier uur durende werkweek hoe je doelen kunt formuleren en de eerste stappen kunt zetten om die te bereiken. Hoewel ik daar de afgelopen tijd graag mee verder wilde, merkte ik dat het zeker niet vanzelf ging. Ik zat nog teveel in de sluimermodus van de winter en het proces van loslaten uit het najaar om echt stappen te zetten. Afgelopen week leek ik daaruit te ontwaken: de zonnige energie van buiten trok naar binnen en maakte dat allerlei ideeën en plannen in mij opborrelden én dat ik de energie heb om ermee aan de slag te gaan.

Je kunt nog zo’n mooi geformuleerde doelen hebben, maar wat je nodig hebt om die te verwezenlijken is de opwekkende en naar buiten gerichte energie om ermee aan de slag te gaan. Een creatieve, vruchtbare, vrolijke energie en die is er in deze tijd van het jaar in overvloed.

De visualisatie die ik voor deze periode schreef, legt de verbinding tussen je buik en je hart. Je onderbuik staat in verschillende culturen voor je vermogen om intuïtief dingen aan te voelen. Of iets klopt, of iemand te vertrouwen is. Een soort innerlijk weten, maar op een heel andere manier dan iets weten met je hoofd. En je hart staat voor je vermogen om lief te hebben, om te delen en te houden van. De combinatie van die twee gebieden zorgt voor meer balans. Het past goed bij deze tijd van het jaar: de creatieve, krachtige energie van je onderbuik samen met het kiezen vanuit je hart.

Je kunt de visualisatie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken scheppingskrachtvisualisatie