Friday, 30 April 2021 05:51

Scheppingskrachtvisualisatie

Op 1 mei, precies tussen de start van de lente en de start van de zomer in, bruist de natuur van het nieuwe leven. Bomen hebben frisgroene blaadjes en fruitbomen staan vol bloesem. Het is een tijd van vruchtbaarheid, zowel in de natuur als in onszelf. Een tijd om je creativiteit vrij te laten stromen en in te zetten om je doelen en wensen te verwezenlijken. De verbinding tussen je onderbuik en je hart zorgt ervoor dat je de juiste kant op beweegt en het vergroot je scheppingskracht. De kracht om iets te creëren, te doen of uit te breiden. Deze visualisatie is bedoeld om die kracht te versterken.

Je kunt de ingesproken versie hier terugvinden (via Youtube): Ingesproken scheppingskrachtvisualisatie

"Ga ontspannen zitten, sluit je ogen en haal een paar keer wat dieper adem. Volg je adem naar binnen en naar buiten toe. Voel hoe je met elke inademing frisse energie naar binnen haalt en met elke uitademing meer en meer loslaat wat je nu niet nodig hebt.

Leg je handen op je onderbuik en voel hoe je adem je lichaam laat uitzetten en inkrimpen. Probeer naar je handen toe te ademen. In en uit, in en uit. In een rustig, golvend ritme. Op de plek waar je handen nu liggen, diep in je lichaam, liggen de voortplantingsorganen, de baarmoeder. Dit gebied wordt in verband gebracht met het tweede chakra, dat verbonden is met de ‘ik voel’ energie. Het is een gebied waar jouw scheppende, creatieve kracht zich bevindt. Niet alleen de letterlijke voortplanting is een voorbeeld van vruchtbaarheid. Een project starten, schilderen, klussen of je passies volgen is dat net zo goed. In deze tijd van het jaar is de vruchtbare energie van de natuur op een hoogtepunt en jij kunt hier verbinding mee maken.

Breng je aandacht naar het gebied onder je handen. Voel het uitzetten en inkrimpen. Stel je dan voor dat zich op deze plek een oranje bloem bevindt. Hoe ziet de bloem eruit? Is de bloem open of nog in de knop? Zijn er blaadjes aan het verwelken, of straalt de bloem juist? Probeer alleen waar te nemen, zonder oordeel. Stel je dan voor dat vanuit je handen oranjekleurig licht je buik in stroomt, richting die bloem. Vul de bloem met energie, met creativiteit en scheppingskracht. De energie uit je handen komt uit de natuur en er is meer dan genoeg, dus neem wat je nodig hebt. Ervaar wat er met jou en met de bloem gebeurt.

Leg dan je handen op je hart en breng je aandacht naar dit gebied. Voel hoe ook deze plek uitzet en inkrimpt terwijl het je ademhaling volgt. Op deze plek ligt je hart, het orgaan dat ons in leven houdt door ons bloed rond te pompen. Dit gebied wordt in verband gebracht met het vierde chakra. Dit is ook verbonden met de ‘ik voel’ energie, maar op een andere manier. Een plek van mededogen, meevoelen en verbinding maken met de ander. Ook dit is een plek van schepping, van indrukken die binnenkomen en die je naar buiten uitzendt. Stel je voor dat zich op deze plek een roze bloem bevindt. Hoe ziet deze bloem eruit? Is de bloem open of gesloten? Ziet ze er fris of wat verdord uit? Probeer ook nu alle eventuele oordelen los te laten, kijk en ervaar alleen. Stel je dan voor dat vanuit je handen een helderroze licht je hartgebied instroomt. Het vult je borstkas en vult de bloem met energie. Wat gebeurt er nu met je? Voelt deze energie en dit gebied anders aan dan het gebied in je onderbuik? Neem een moment om te ervaren wat er te ervaren valt.

Laat dan één hand liggen op je hartgebied en leg de andere terug op je onderbuik. Deze twee gebieden vormen samen jouw scheppingsgebied. Je hart stuurt in de juiste richting, je onderbuik met baarmoeder is het vat waaruit de creativiteit kan stromen. Voel hoe de roze en oranje energie zich verder en verder door je lijf verspreidt en met elkaar mengt. Plannen en ideeën kunnen alleen tot bloei komen, wanneer je zowel je creatieve energie als de energie van je hart eraan verbindt. Samen voeden ze je levenskracht en zorgen ze voor een vruchtbare bodem voor alles wat je wil doen. Voel hoe het is wanneer deze energie door je lijf stroomt. Waar krijg je nu zin in? Wat wil je gaan doen, gaan maken of gaan ervaren?

Breng je aandacht terug naar je ademhaling en adem een paar keer rustig en diep door. Laat alle overtollige energie die in je lichaam zit via je voeten terug de aarde in stromen. Kom helemaal terug naar het hier en nu en open wanneer je eraan toe bent je ogen."